Next

Min fotografiske bakgrunn

Fotografisk bakgrunn

Article text
John Colbensen
Allerede i 13-årsalderen begynte jeg å ta bilder med et Kodak Instamatic X-15. Interessen steg og det første ordentlige speilreflekskamera ble et Nikon F-301. Siden har det bare vært Nikon.

Jeg startet i fotobransjen med å være assistent for 2 reklamefotografer i Ålesund, Lausund&Dypvik. Her ble jeg i litt over et halvt år. Jeg ble da ansatt hos Faglab a/s som var et faglaboratorium for reklame-og portrettfotografer. Jobbet der som labteknikker med hovedansvar for filmfremkalling, s/hv kopiering og retusj. Var der i ca. 6 år da jeg begynte som selvstendig fotograf.

Jobbet frilans hos Verdens Gang i 3 år samtidig som jeg drev med portrettfotografering, bryllupsfoto, modellfoto, eventfotografering bl.a.
Holdt på med dette i nærmere 3 år.
Jobbet også i denne tiden som frilansfotograf/journalist i bladet "Dykking". Skrev endel artikler til mine bilder her i ca. 10 år.

Yrkesmessig ble det et opphold på ca. 10 år der jeg ikke jobbet med foto. Men jeg har hele tiden drevet med dette på hobbybasis inntil jeg i april 2012 bestemte meg for å gå tilbake til fotobransjen. Det er der jeg føler meg hjemme og der jeg stortrives.
Siden 2012 har jeg jobbet mye for Norges største bedrift innen eiendomsfotografering, Inviso a/s. Inviso gir meg i dag rundt 80 % av alle oppdrag jeg har.Jeg har i tillegg utviklet flere typer fotokurs for de som ønsker å lære seg mer om foto og redigering.