Min fotografiske bakgrunn

Fotografisk bakgrunn

John Colbensen
Jeg har vært innom neste all type foto siden jeg startet. Pr. 2019 er mitt hovedområde eiendomsfoto innen boligsalg og industrisalg. Jeg har lisens for drone og både fotograferer og filmer med denne. I tillegg blir det film og foto av eiendom.
03/10/2011
Allerede i 13-årsalderen begynte jeg å ta bilder med et Kodak Instamatic X-15. Interessen steg og det første ordentlige speilreflekskamera ble et Nikon F-301. Siden har det bare vært Nikon.

Jeg startet i fotobransjen med å være assistent for 2 reklamefotografer i Ålesund, Lausund&Dypvik. Her ble jeg i litt over et halvt år. Jeg ble da ansatt hos Faglab a/s som var et faglaboratorium for reklame-og portrettfotografer. Jobbet der som labteknikker med hovedansvar for filmfremkalling, s/hv kopiering og retusj. Var der i ca. 6 år da jeg begynte som selvstendig fotograf.

Jobbet frilans hos Verdens Gang i 3 år samtidig som jeg drev med portrettfotografering, bryllupsfoto, modellfoto, eventfotografering bl.a.
Holdt på med dette i nærmere 3 år.
Jobbet også i denne tiden som frilansfotograf/journalist i bladet "Dykking". Skrev endel artikler til mine bilder her i ca. 10 år.

Yrkesmessig ble det et opphold på ca. 10 år der jeg ikke jobbet med foto. Men jeg har hele tiden drevet med dette på hobbybasis inntil jeg i april 2012 bestemte meg for å gå tilbake til fotobransjen. Det er der jeg føler meg hjemme og der jeg stortrives.
Siden 2012 har jeg jobbet mye for Norges største bedrift innen eiendomsfotografering, Inviso a/s. Inviso gir meg i dag rundt 80 % av alle oppdrag jeg har.Jeg har i tillegg utviklet flere typer fotokurs for de som ønsker å lære seg mer om foto og redigering.